School Opening Ceremony – April 25th 2024

Sekolah Buin Batu, celebrated its grand opening ceremony on April 25, 2024, in the new school theatre.  The event drew visitors from top universities across the country and included special guests Pak Arief Sidarto, Commissioner of AMMAN, and Bapak Aidy Furqon, Kepala Dinas Pendidikan and Kebudayaan Provinsi. The ceremony was a resounding success, highlighting AMMAN’s commitment to education and the local community.

Bapak  Arief Sidarto officially opened the school with an inspiring speech, setting the tone for the event. Bapak Aidy Furqon, representing the province’s education department, added his support and praise for SBB’s efforts to provide quality education.

The ceremony featured a variety of performances that showcased the talents of SBB’s students and parents. Among the standout acts was a wonderful solo singing performance by Raisa Azima Indraji, (Aizma). Her voice captivated the audience and added a touch of elegance to the occasion.

A significant highlight of the ceremony was the symbolic cutting of the ribbon. Pak Pur, the longest-serving SBB staff member with 26 years of dedicated service, joined Eria Sri Diwamuizza (Eria), the youngest SBB member, to officiate in the ribbon-cutting. This heartwarming moment represented the school’s respect for its past and its excitement for the future.

Throughout the event, AMMAN and its board of directors were recognized for their unwavering commitment to the school and its new campus. Their support has been instrumental in aspiring Sekolah Buin Batu to become a beacon of educational excellence in Indonesia.

The ceremony was a day filled with celebration, inspiration, and a strong sense of community. It marked the beginning of a new chapter for the school, filled with promise and opportunity. (photo credit: Irfan Julio, Amman Communications team)

Sekolah Buin Batu merayakan upacara pembukaan resminya pada 25 April 2024 di teater sekolah yang baru. Acara ini menarik pengunjung dari universitas terkemuka di seluruh negeri dan menghadirkan tamu istimewa seperti Pak Arief Sidarto, Komisaris AMMAN, dan Bapak Aidy Furqon, Kepala Dinas Pendidikan dan Kebudayaan Provinsi. Upacara ini sukses besar, menyoroti komitmen AMMAN terhadap pendidikan dan komunitas lokal.

Bapak Arief Sidarto secara resmi membuka sekolah dengan pidato yang menginspirasi, memberikan semangat pada acara tersebut. Bapak Aidy Furqon, mewakili departemen pendidikan provinsi, menambahkan dukungan dan pujian untuk upaya SBB dalam menyediakan pendidikan berkualitas.

Upacara ini menampilkan berbagai pertunjukan yang menyoroti bakat siswa dan orang tua SBB. Salah satu pertunjukan yang menonjol adalah penampilan solo menyanyi yang luar biasa oleh Raisa Azima Indraji (Aizma). Suaranya memukau penonton dan menambahkan sentuhan keanggunan pada acara tersebut.

Salah satu sorotan penting dari upacara ini adalah pemotongan pita yang simbolis. Pak Pur, staf SBB dengan masa pengabdian terlama, 26 tahun, bergabung dengan Eria Sri Diwamuizza (Eria), anggota SBB termuda, untuk meresmikan pemotongan pita. Momen yang menyentuh ini mewakili rasa hormat sekolah terhadap masa lalunya dan antusiasme untuk masa depannya.

Sepanjang acara, AMMAN dan dewan direksinya diakui atas komitmen mereka yang tak tergoyahkan terhadap sekolah dan kampus barunya. Dukungan mereka sangat penting dalam menjadikan Sekolah Buin Batu sebagai mercusuar keunggulan pendidikan di Indonesia.

Upacara ini adalah hari yang penuh dengan perayaan, inspirasi, dan rasa kebersamaan yang kuat. Itu menandai awal babak baru bagi sekolah, yang dipenuhi dengan janji dan kesempatan. (Kredit foto: Irfan Julio, Tim Komunikasi Amman)