Model United Nations (MUN) – July 2024

Model United Nations (MUN) is an educational simulation where students role-play as delegates to the United Nations and simulate UN committees. This program provides a platform for students to learn about diplomacy, international relations, and the workings of the UN.

Recently a number of SBB students participated in an MUN simulation in Jakarta while other students participated in an experience online.

The students were:

Michael, Josepshine, Aldaffa,  – Year 12

Cooper, Kesha – Year 11

Michael Budiasta,  Year 12 summed up his experiences with the following:

Participating in Model United Nations (MUN) has been a transformative experience for me. MUN is a simulation of the United Nations where various council bodies discuss global issues and their relevance to each specific council. Each delegate represents a different country, allowing for a diverse range of perspectives and solutions.

Through MUN, I gained valuable experience into the workings of international diplomacy and the complexities of global politics. The experience also enhanced my public speaking, research, and collaboration abilities, as I worked with delegates from various backgrounds to achieve common goals. Overall, MUN has deepened my understanding of international relations and my appreciation for the importance of diplomacy in addressing global issues.

Model United Nations (MUN) adalah simulasi edukatif di mana siswa berperan sebagai delegasi untuk Perserikatan Bangsa-Bangsa dan mensimulasikan komite-komite PBB. Program ini menyediakan platform bagi siswa untuk belajar tentang diplomasi, hubungan internasional, dan cara kerja PBB.

Baru-baru ini, sejumlah siswa SBB berpartisipasi dalam simulasi MUN di Jakarta sementara siswa lainnya mengikuti pengalaman secara online.

Para siswa tersebut adalah:

– Michael, Josephine, Aldaffa – Kelas 12
– Cooper, Kesha – Kelas 11

Michael Budiasta, siswa Kelas 12, merangkum pengalamannya dengan kata-kata berikut:

“Berpartisipasi dalam Model United Nations (MUN) telah menjadi pengalaman yang transformatif bagi saya. MUN adalah simulasi Perserikatan Bangsa-Bangsa di mana berbagai badan dewan mendiskusikan isu-isu global dan relevansinya untuk setiap dewan spesifik. Setiap delegasi mewakili negara yang berbeda, memungkinkan adanya beragam perspektif dan solusi.

Melalui MUN, saya mendapatkan pengalaman berharga tentang cara kerja diplomasi internasional dan kompleksitas politik global. Pengalaman ini juga meningkatkan kemampuan berbicara di depan umum, riset, dan kolaborasi saya, karena saya bekerja dengan delegasi dari berbagai latar belakang untuk mencapai tujuan bersama. Secara keseluruhan, MUN telah memperdalam pemahaman saya tentang hubungan internasional dan apresiasi saya terhadap pentingnya diplomasi dalam menangani isu-isu global.”