Celebrating Milestones: Year 6, 9, and 12 Graduations  – June 2024

This year marks a significant milestone for our school community as we celebrated the graduation of our Year 6, Year 9, and Year 12 classes in our newly inaugurated theatre. The event honored our of tradition of honoring the achievements of our students in beautiful setting.

The ceremony included inspiring speeches from our esteemed guest, Pak Wudi Raharjo. Pak Wudi’s words resonated deeply with the graduates and their families, emphasizing the importance of perseverance, hard work, and the pursuit of knowledge. He reminded the students that graduation is not just an end but a new beginning, a stepping stone to future success.

We were also honored to have Kepala Dinas Dikbud NTB attend the occasion. In his address, he highlighted the crucial role of education in shaping the future of Indonesia.. He praised the dedication of our teachers and the support of the parents, acknowledging their collective efforts in nurturing the next generation of leaders. His speech was a good reminder of the broader impact of education and the responsibilities that come with it.

The ceremony was filled with moments of pride and joy as each student received their certificate, marking the culmination of years of hard work and dedication. The graduates of Year 6, poised to enter the challenges of secondary education; the Year 9 students, ready to embark on their high school journey; and the Year 12 students, prepared to take their place in the wider world, were all celebrated for their unique achievements and growth.

This graduation was particularly special as it was the first to be held in our new  theatre. The new venue provided a fitting backdrop for the occasion, enhancing the sense of accomplishment and celebration. The theatre, with its modern facilities and spacious seating, allowed for a grander and more comfortable experience for everyone involved.

We extend our heartfelt congratulations to all our graduates and their families. This achievement is a testament to their hard work, resilience, and the unwavering support of their teachers and loved ones. As they step into the next phase of their lives, we are confident that they will continue to shine and make us proud.

Once again, congratulations to the Year 6, Year 9, and Year 12 graduates. May your future be bright and filled with endless possibilities.

More photos

1. Graduation Year 6, 9 & 12: 20240606 Graduation Year 6, 9 & 12
  2. Graduation Kindy B: 20240607 Graduation Kindy B
  3. Password: AMMAN_SBB_2024

To access the two full recording videos, please utilize the following link:

Video Full Recording

—————————————————

Tahun ini menandai tonggak sejarah yang signifikan bagi komunitas sekolah kami karena kami merayakan wisuda kelas 6, 9, dan 12 di teater baru kami yang baru diresmikan. Acara ini menghormati tradisi kami dalam menghargai prestasi siswa kami di lingkungan yang indah.

Upacara ini mencakup pidato inspiratif dari tamu terhormat kami, Pak Wudi Raharjo. Kata-kata Pak Wudi sangat menyentuh hati para lulusan dan keluarga mereka, menekankan pentingnya ketekunan, kerja keras, dan pencarian ilmu. Dia mengingatkan para siswa bahwa wisuda bukanlah akhir tetapi awal yang baru, sebuah batu loncatan menuju kesuksesan di masa depan.

Kami juga merasa terhormat dengan kehadiran Kepala Dinas Dikbud NTB dalam acara ini. Dalam pidatonya, ia menyoroti peran penting pendidikan dalam membentuk masa depan Indonesia. Ia memuji dedikasi para guru kami dan dukungan orang tua, mengakui upaya kolektif mereka dalam membina generasi pemimpin masa depan. Pidatonya mengingatkan kita akan dampak luas pendidikan dan tanggung jawab yang menyertainya.

Upacara ini dipenuhi dengan momen-momen kebanggaan dan kegembiraan ketika setiap siswa menerima sertifikat mereka, menandai puncak dari bertahun-tahun kerja keras dan dedikasi. Lulusan kelas 6, yang siap menghadapi tantangan pendidikan menengah; siswa kelas 9, yang siap memulai perjalanan sekolah menengah mereka; dan siswa kelas 12, yang siap mengambil tempat mereka di dunia yang lebih luas, semuanya dirayakan atas pencapaian dan pertumbuhan unik mereka.

Wisuda ini sangat istimewa karena merupakan wisuda pertama yang diadakan di teater baru kami. Tempat baru ini memberikan latar belakang yang cocok untuk acara tersebut, meningkatkan rasa pencapaian dan perayaan. Teater ini, dengan fasilitas modern dan tempat duduk yang luas, memungkinkan pengalaman yang lebih megah dan nyaman bagi semua yang terlibat.

Kami mengucapkan selamat yang tulus kepada semua lulusan dan keluarga mereka. Pencapaian ini adalah bukti dari kerja keras, ketahanan, dan dukungan tak tergoyahkan dari para guru dan orang-orang tercinta mereka. Saat mereka melangkah ke fase berikutnya dalam hidup mereka, kami yakin bahwa mereka akan terus bersinar dan membuat kami bangga.

Sekali lagi, selamat kepada para lulusan kelas 6, kelas 9, dan kelas 12. Semoga masa depan Anda cerah dan penuh dengan kemungkinan tanpa batas.

More photos

1. Graduation Year 6, 9 & 12: 20240606 Graduation Year 6, 9 & 12
  2. Graduation Kindy B: 20240607 Graduation Kindy B
  3. Password: AMMAN_SBB_2024