Year 5 “Moving On” Ceremony – June 2025

PYP Year 5 “Moving On” Ceremony
On Tuesday 4th June, the PYP Year 5 students celebrated a significant milestone with a heartfelt “Moving On” ceremony, marking their transition from the Primary Years Programme (PYP) to the Middle Years Programme (MYP). The event was attended by their proud parents and the Year 4 class.
The students received their certificates on stage and Atar and Aaleyah delivered an inspiring speech, reflecting on their PYP journey, thanking all their past teachers, and sharing their excitement for the challenges and opportunities that lie ahead in the MYP. The ceremony closed with a song performed by the Year 5 class, showcasing their unity and talent.
In recognition of their dedication and effort, several students received special home-reading awards, celebrating their commitment to literacy and learning. The awards were a testament to the hard work and perseverance shown by these young learners throughout the year.
Overall, the “Moving On” ceremony was a heartwarming and inspiring event, celebrating the achievements of our Year 5 students and their readiness to embark on the next phase of their educational journey in the MYP. Congratulations to all the students, and best wishes for continued success in the years to come!  (Credits: Photo and script – Year 5 teachers)

Pada hari Selasa, 4 Juni, para siswa Tahun 5 PYP merayakan tonggak penting dengan sebuah upacara “Pindah” yang tulus, menandai transisi mereka dari Program Tahun-Tahun Awal (PYP) ke Program Tahun-Tahun Tengah (MYP). Acara tersebut dihadiri oleh orang tua bangga mereka dan kelas Tahun 4.
Para siswa menerima sertifikat mereka di atas panggung dan Atar serta Aaleyah menyampaikan pidato yang menginspirasi, merefleksikan perjalanan PYP mereka, mengucapkan terima kasih kepada semua guru masa lalu mereka, dan berbagi kegembiraan mereka untuk tantangan dan peluang yang menanti di MYP. Upacara ditutup dengan lagu yang dibawakan oleh kelas Tahun 5, memperlihatkan persatuan dan bakat mereka.
Sebagai penghargaan atas dedikasi dan usaha mereka, beberapa siswa menerima penghargaan khusus untuk membaca di rumah, merayakan komitmen mereka terhadap literasi dan pembelajaran. Penghargaan tersebut merupakan bukti dari kerja keras dan ketekunan yang ditunjukkan oleh para pembelajar muda ini sepanjang tahun.
Secara keseluruhan, upacara “Pindah” merupakan acara yang menghangatkan hati dan menginspirasi, merayakan prestasi para siswa Tahun 5 kami dan kesiapan mereka untuk memulai fase berikutnya dari perjalanan pendidikan mereka di MYP. Selamat kepada semua siswa, dan semoga sukses terus mengiringi mereka dalam tahun-tahun mendatang!

(Credits: Photo and script – Year 5 teachers)